Most megmutatom neked képekben, hogy kell csokis perecet készíteni.
Hozzávalók:
-
1 tojás
-
10 dkg étcsokis bevonó
-
375 g liszt
-
40 g kakaópor (a cukor nélküli)
-
175 g kristálycukor
-
1 cs. vaníliás cukor
-
250 g Rama
-
díszétéshez drazsé, mandula vagy dió
1. lépes: A kakóport összekeverjük a liszttel egy nagy tálba.
2. lépés: Beletesszük a tojást.
3. lépés: Mostmár jöhet a cukor a vaníliás cukor és az a margarin, amit még sütés előtt kivettünk a hűtőből. Én fel szoktam vagdosni a margarint, mert így könnyebb lesz majd összegyúrni.
4. lépés: Összegyúrjuk. Ne ijedj meg ha hosszabb ideig tart majd összeállítani, mint egy átlagos sütinél, de össze fog állni.
5. lépés: Kis dió nagyságú golyókat formálunk belőle. Nekem olyan 40 darab szokott lenni. Azért csinálunk golyókat, hogy gyorsabb legyen a perecek formázása, de te ha úgy szeretnéd ezt a lépést kihagyhatod és egyből csinálhatod a perecet.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
6. lépés: A perec formát megalkotjuk. Veszünk egy laposabb tányért aminek nincs pereme (nekem csak a Micimackós volt (: ), szükség esetén egy gyúrótábla is megteszi, de a tányér után könnyebb takarítani. Olyan 17-20 centiméteres rudakat készítünk. A tészta egyik végét a feléhez hajtjuk, míg a másikra már látni fogod hova illeszd.
15 perc alatt készre sütjük.
7. lépés: Egy tábla csokit gőz fölött vagy akár mikróban is felolvaszthatunk. A mikróval csak akkor próbálkozz, ha van rajta felolvasztási program. Tegyünk egy tálba csokit és öntsünk rá egy kis olajat (kb. hogy minden csoki kocka kicsit olajos legyen). A mikróban olyan egy-másfél percre raktam be, de ezt te úgyis látni fogod. A süti felét mártsuk bele a csokiba, majd kedved szerint szórd meg valamilyen drazséval, mandulával, dióval.
Jó étvágyat:)
A recept forrása: link
|