Most megmutatom neked kpekben, hogy kell csokis perecet kszteni.
Hozzvalk:
-
1 tojs
-
10 dkg tcsokis bevon
-
375 g liszt
-
40 g kakapor (a cukor nlkli)
-
175 g kristlycukor
-
1 cs. vanlis cukor
-
250 g Rama
-
dsztshez drazs, mandula vagy di
1. lpes: A kakport sszekeverjk a liszttel egy nagy tlba.

2. lps: Beletesszk a tojst.
3. lps: Mostmr jhet a cukor a vanlis cukor s az a margarin, amit mg sts eltt kivettnk a htbl. n fel szoktam vagdosni a margarint, mert gy knnyebb lesz majd sszegyrni.

4. lps: sszegyrjuk. Ne ijedj meg ha hosszabb ideig tart majd sszelltani, mint egy tlagos stinl, de ssze fog llni.

5. lps: Kis di nagysg golykat formlunk belle. Nekem olyan 40 darab szokott lenni. Azrt csinlunk golykat, hogy gyorsabb legyen a perecek formzsa, de te ha gy szeretnd ezt a lpst kihagyhatod s egybl csinlhatod a perecet.
A stt elmelegtjk 180 C-ra.

6. lps: A perec formt megalkotjuk. Vesznk egy laposabb tnyrt aminek nincs pereme (nekem csak a Micimacks volt (: ), szksg esetn egy gyrtbla is megteszi, de a tnyr utn knnyebb takartani. Olyan 17-20 centimteres rudakat ksztnk. A tszta egyik vgt a felhez hajtjuk, mg a msikra mr ltni fogod hova illeszd.
15 perc alatt kszre stjk.

7. lps: Egy tbla csokit gz fltt vagy akr mikrban is felolvaszthatunk. A mikrval csak akkor prblkozz, ha van rajta felolvasztsi program. Tegynk egy tlba csokit s ntsnk r egy kis olajat (kb. hogy minden csoki kocka kicsit olajos legyen). A mikrban olyan egy-msfl percre raktam be, de ezt te gyis ltni fogod. A sti felt mrtsuk bele a csokiba, majd kedved szerint szrd meg valamilyen drazsval, mandulval, dival.

J tvgyat:)
A recept forrsa: link
|